Informatie over overgang naar nieuw Onderzoeksportaal beschikbaar op CCMO-website

Begin december 2024 neemt de CCMO een nieuw portaal in gebruik voor het indienen van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Alle informatie over de overgang van ToetsingOnline naar het Onderzoeksportaal is voortaan te vinden op de website van de CCMO.

Op de pagina Overgang naar Onderzoeksportaal is te lezen wat er de komende maanden gaat gebeuren. De verschillen tussen ToetsingOnline en het nieuwe portaal worden uitgelegd en er wordt ingegaan op de veranderingen bij het indienen van onderzoek. Verder is er een voorbeeld-ABR-formulier beschikbaar met de vragen die in het nieuwe systeem beantwoord moeten worden en een instructievideo met een impressie van het nieuwe portaal.

In het Onderzoeksportaal kunnen alle medisch-wetenschappelijke onderzoeken worden ingediend die vallen onder de WMO en het niet-WMO-toetsingskader van de DCRF. Overig niet-WMO-onderzoek is via het portaal te registreren. Daarmee heeft het nieuwe portaal een bredere reikwijdte dan ToetsingOnline.

ToetsingOnline blijft na de ingebruikname van het Onderzoeksportaal alleen nog in gebruik voor de afronding van reeds ingediende primaire beoordelingen en amendementen. In de loop van 2025 vervalt het.